torstai 7. heinäkuuta 2016

Mekkobodyja pikkuprinsessoille

Olen löytänyt uuden innostuksen, mekkobodyt! Kivaa pukea tytölle mekko, ilman että se ryttääntyy heti lapsen kainaloihin vauvaa nostellessa ja kantaessa. Lyhyemmällä helmalla olevat mekkobodyt eivät myöskään haittaa tyttäreni omaa liikkumista, joka tapahtuu vielä tällä hetkellä ryömien. Ensimmäisen mekkobodyni tein toukokuussa ja sen kuvan on voinut bongata Instagram-tililtäni @hattarahirviö jo silloin. Tuolloin kankaana käytin Verson Puodin Paratiisi Maija-trikoota, jota väritin Ikean kangastusseilla.


Seuraavan bodymekon valmistumiseen meni tovi, mutta taas piti kokeilla jotain uutta eli tuplahelmaa. Ystäväni sai kesäkuussa ihanan pienen tyttären, joten vauvalahjaksi surauttelin neidille pienen setin. Bodymekko valekietaisupääntiellä koossa 62cm ja sävyihin sopiva rusettipanta, lopputulos on aika suloinen vaikka itse sanonkin. Kankaana oli omista varastoista valkoista ja mustaa (bodyn haaraosa) trikoota, sekä Pehemiän Jasmin luomutrikoota.


Viimeisin mekkobody tuli jälleen omalle tyttärelleni ja kellohelmalla tietty. Kankaana ihana PaaPii:n Linnea luomujersey raikkaassa omenan vihreässä sävyssä. Mekkobodyn haaraosassa on tuplanepit, jotta käyttöikä olisi himpun tavallista bodya pidempi. Alunperin kaavana olen käyttänyt Ottobre:n Kisuliini raglanbodya (6/12), jota olen kuitenkin "hieman" muokannut. Hieman lainausmerkeissä siksi, että kaavamuutoksia on omastamielestäni jo varsin reippaasti. Olen hieman suurentanut pääntietä, lisännyt pituutta etu-ja takakappaleelle, kaventanut haaraosaa etu- ja takakappaleelta, pidetänyt takakappaleen haaraosaa reilusti ja lisännyt siihen tuplanepit ja näiden muutosten jälkeen olen katkaissut kaavan, piirtänyt siihen sopivan kellohelman ja/tai valekietaisuyläosan.


2 kommenttia: