sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kesähelteille syysvaatetta

Kun kesäsää on nihkeimmillään ja mittari kipuaa jo aamusta yli +20 asteen niin mikä olisi sen parempaa tekemistä kuin tehdä vaatteita syksylle. Syksy saapuu kuitenkin, piti siitä tai ei. Omat syysvaatetehtailuni alkoivat itsekkäästi itselleni tekemästä asusta eli tunika ja villasukat. Koska Suomen kesä on tunnetusti kylmä mutta vähäluminen, voi yhdistelmää käyttää huoletta jo nyt.


Aloitetaan vaikkapa sukista. Sukat on neulottu teetee:n Alpakka+ langasta Drops:in alpakkalangalle suunniteltujen palmikkosukkien ohjeella. Ihanan kapea malli tuossa sukassa ja sopi kerrankin kaventamatta pieneenkin jalkaan. Hiukan lyhensin jalkaterän osuutta kun oma jalkani on kokoa 35/36 ja ohjeen mukaan neulottuna jalkaterästä olisi tullut turhan reilu. Pehmeät ja lämpimät alpakkasukat, täydelliset sohvalla löhöilyyn kylminä syysiltoina.
Mekko on omasta tunikakaavastani muokkailtu oman mielen mukaiseksi. Kankaana on ihana Pehemiän (tuleva Ommellinen) Babushka Roses joustocollege, jota olen säästellyt ja silitellyt hartaasti. Lähtökohta mekkoon oli että halusin jotain syksyistä missä on pitkät hihat ja taskut, muutoin suunnitelma oli avoin.

Pitkän pohdinnan ja muutaman melkein aloitetun kokeilun jälkeen lähdin kehittelemään aiemmin kokeilemaani mallia jossa rinnan alle tulee kaitale. En halunnut taskuja tällä kertaa sivusaumoihin, joten päädyin kokeilemaan taskuja heti kaitaleen alle. Tykkään! Taskut ovat myös reilun kokoiset ja niihin mahtuu helposti avaimet, puhelin ja puoli käsilaukullista tavaraa. Hihat olivat ensin liian leveät ja löysät ja kavensin niitä ehkä himpun verran liikaa, mutta onneksi mekko jäi vielä käyttökelpoiseksi.

Kuvat on valitettavasti otettu olohuoneemme nurkassa, joten sohvan kulma vilahtelee niissä aika ajoin. Mies pääsi kuvaajaksi ja ilmeetkin ovat sen mukaiset, mutta olipahan hauskaa.4 kommenttia:

  1. Kauniita molemmat työt! Alpakkalanka kuulostaa ihanalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli ensimmäinen kerta kun itselleni neuloin alpakasta ja ei varmasti jää viimeiseksi. Aivan ihanan pehmeää lankaa.

      Poista