sunnuntai 7. elokuuta 2016

Aivan huippu Huippu-takki!

Posti toi tällä viikolla mukanaan iik-niin-ihanan Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin -kirjan ja alle vuorokaudessa kirjan saapumisesta oli valmiina ensimmäinen kokeilu. Pakko myöntää että tämä oli henkilökohtainen ennätykseni kaavakirjan korkkaamisessa. Oman kirjani tilasin pitkän empimisen jälkeen Adlibriksestä ennakkoon ja jälleen kerran tilaus sujui moitteetta ja kirja napsahti nopeasti postiluukusta sen saavuttua verkkokauppaan.


Selattuani tuon äärettömän kauniilla kuvilla koristellun teoksen, hyppäsi yksi vaatekappale heti tehtävien listalle nimittäin Huippu-takki. Vaatekaapissani on pyörinyt jo likemmäs kymmenen vuotta yksi vanha päälle heitettävä neule, mutta en ole löytänyt mieleistäni kaavaa jolla lähteä kokeilemaan korvaajan tekemistä. Nyt löytyi se kaava!


Kankaana minulla oli Kangaskapinan harjattua collegea tummempana meleerattuna harmaana koskasitä sattui löytymään riittävä pala ylimääräisenä. College sopi kaavaan kuin nakutettu ja nyt minulla on uusi ihanan isoilla taskuilla varustettu koti-kauppa-jokapaikan takki.


Kaavoista valitsin koon 164cm muutoin, mutta lisäsin rinnanympärykseen muutaman sentin kun koulutyttöjen kaavat eivät sellaisenaan ihan imettävän äidin rintavarustukselle sovi. Hihoja myös pidensin 5cm koska halusin takkiini hieman ylipitkät hihat, mutta alkuperäisen kaavan hihat olisivat olleet normaalihihoiksi sopivan mittaiset. Kerrassaan huippu kaava ja näitä aion valmistaa vielä pari tai muutaman tai katsotaan kuinka paljon innostun. Ompelujärjestys ei ollut ihan omaan tyyliin käypä, mutta sitäkin on helppo muokata matkalla mieleisekseen.
 

1 kommentti: