lauantai 28. tammikuuta 2017

Tilaustöitä ja ilmoitusluontoisia asioita

Huh huijaa. Taas on vierähtänyt tovi siitä kun olen blogia ehtinyt päivittää, sillä työt ovat pitäneet kiireisenä. Hyvä niin. Jos jonkinmoisia vaatteita ja asioita on tullut ommeltua, mutta tässä jälleen yksi uusi poiminta. Ompelin aivan vuoden alkajaisiksi nimittäin rengasliinan. Asiakkaan ihana pitkä kantoliina lyhentyi näppäräksi "kauppakassiliinaksi", johon lapsen nostaminen autosta/maasta on nopeaa, eikä sitomiseen kulu kuin pieni hetki.


Kantoliinat ovat omaakin sydäntäni lähellä, sillä kannoin esikoistamme ja kannan tätä nuorempaakin edelleen säännöllisesti liinassa. Ehkä juuri sen takia kantoliinan saksiminen tuntui hurjalta ja jännitin varmaan enemmän kuin mitään muuta kangasta leikatessani. Harvoihin "tavallisiin" kankaisiin ihmisillä liittyy mitään muistoja tai tunteita, mutta kantoliinoihin niitä voi liittyä paljonkin. Jos siis haaveissasi on oman kantoliinasi teettäminen rengasliinaksi, niin laitapa viestiä Hattarahirviön suuntaan.

Eilinen päivä meni kyykkiessä, mittaillessa ja piirrellessä ja nyt voinkin ilokseni ilmoittaa että tästä eteenpäin kaikkiin Hattarahirviön bodyihin tulee haaraan tuplanepit. Tämä lisää bodyn käyttöikää ja helpottaa esimerkiksi kestovaippoja käyttävien pukeutumista. Tuplaneppien myötä myös bodyjen koot menevät uusiksi ja saatavilla on koot: 50/56, 62/68,74/80, 86/92 ja 98/104. Bodyjen mitoitus on ajateltu niin että ne ovat pienemmän koon mukaisia leveydeltään, mutta pituudeltaan isomman koon mukaisia ja pitkäikäisiä. Asiakkaan niin halutessa on bodyissa saatavilla myös isompia/pienempiä kokoja tai ilman tuplaneppejä. Mikä tärkeintä ja hienointa, bodyjen hinnat eivät muutu mihinkään. Alla pari esimerkkiä tuplaneppibodyista joita olen viime aikoina tehnyt.

Kukallinen tuplaneppibody

Mekkobody tuplanepeillä
Uutena asiana Hattarahirviön Facebookissa ja Instagramissa ovat vilahtaneet myös seuraavassa kuvassa näkyvä tuttinauha. Tuttinauhat valmistetaan trikookankaiden ylijäämäpaloista ja näin vähennetään hukkaan menevän kankaan määrää. Tästä syystä tuttinauhat eivät ole standardimittaisia vaan pituus vaihtelee 18-21cm välillä renkaan yläreunasta klipsin alareunaan mitattuna. Tuttinauhan rengas on elintarvikelaatuista silikonia ja sydänklipsi metallia jossa muoviset hampaat. Tuttinauhat ovat nopeasti saavuttaneet suuren suosion ja niitä voi myös tilata haluamastaan kuosista ja hinta on 9€ + postikulut. Samalla voi tilata vaikka saman kuosin kuolahuivin tai bodyn ja ihana setti on valmis.Kohta onkin jo helmikuu, katsotaan mitä hauskaa sen aikana keksitään! Palaamisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti