perjantai 30. joulukuuta 2016

Heijastavia pilviä ja pisaroita

Sain alkusyksystä kokeiltavakseni Valolat-verkkokaupan heijastavia pisaroita. Syksy oli kiireinen ja pikkuruiset pisarat hautautuivat tilaustöiden ja arjen alle, mutta en niitä silti unohtanut. Nyt vihdoin oli sellainen aika että pääsin pisaroiden kimppuun ja suunnitelmat olivat selvät, pojalle pitäisi saada heijastava liivi. Olen itse sitä mieltä että liian harva käyttää heijastimia ja siksi haluankin opettaa lapsilleni sen mitä omat vanhempani onnistuivat opettamaan minulle; heijastimissa ei ole mitään tylsää vaan ne ovat halpa ja hyvä henkivakuutus. Muistutammekin melkolailla joulukuusia kun iltaisin käymme kävelyllä, mutta ei haittaa. Kuten esikoisemmekin totesi: "Nämä heijastimet on hyviä kun autot näkee meidät, eikä ne aja meidän päälle." Eikä olisi lapsi voinut olla enempää oikeassa.

Heijastavat pisarat itsessään ovat pieniä noin 1,7cm x 2,7cm ja vaikka ne ovat valmistettu heijastinmateriaalista ne eivät kokonsa puolesta ole virallisia heijastimia. Pisarat ovat heijastintehtaan ylijäämäpaloista valmistettuja ja itse olin innoissani tällaisesta tavasta käyttää tuotteiden valmistuksesta muodostuvaa ylijäämää. Pakkausselosteen mukaan pisarat voivat olla pakkasella hauraita ja muulloinkin niitä tulisi käsitellä varoen. Itse unohdin varovaisuuden aika ajoin, mutta en onneksi onnistunut pisaroita rikkomaan.

Valmistin pisaroista pojalleni heijastavan liivin, jonka eteen tikkasin sadepilven Shelbyn heijastinkankaasta ja pisarat lisäsin alle ja tulipa aika ilmaan sopiva kuva. Liivin selässä on tikattuna pelkkä tähti. Liivi itsessään on jotain kaappini perältä löytynyttä fleeceä ja reunoilla kuminauhat tuomassa joustoa ja helpotusta pukemiseen esimerkiksi haalarin päälle. Kuvasin liivin valosalla ja pimeällä, käyttäen pimeällä salamaa ja yllätyin iloisesti kuinka hyvin kuviot erottuivat salamavalon avulla. Tällainen menee ehdottomasti työlistalle myös nuoremmalle lapsellemme.


Näin hyvin pilvi ja pisarat erottuivat pimeällä salamavalon avulla.

Liivin lisäksi askartelin hiukan, sillä halusin kokeilla myös pienempien heijastavien koristeiden tekoa. Ensin tein huovasta kukan johon sitten kiinnitin terälehdiksi heijastavia pisaroita. Toinen koriste on enkeli, keiju, mekkotyyppi, kuka mitenkin sen näkee. Molemmissa pohjalla huopaa ja kiinnitystä varten naru johon laitan hakaneulan. Helppoja ja kivoja askarrella vaikka lasten kanssa!


Ps. Jos muuten halajat lapsellesi ihanaa ja Suomessa tehtyä heijastinliiviä, joka täyttää heijastinliiveille annetut vaatimukset niin kurkkaappa Vinkee:n verkkokauppa. Siellä on jos jonkinmoisia liivejä pienille vipeltäjille ja vähän isommillekin. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti