Pohja:
100g voita
100g maapähkinävoita
50g valkosuklaata
1dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
5dl täysjyvä digestivekeksejä murskattuna
Päällinen:
200g tummaa suklaata
50g valkosuklaata
1. Rouhi valkosuklaa. Mittaa voi kattilaan ja sulata. Lisää joukkoon maapähkinävoi ja sokerit, sekoita ja anna pulpahtaa kerran. Siirrä seos pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen valkosuklaa ja keksinmurut. Sekoita tasaiseksi.
2. Painele pohjan seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai uunipellille. Laita jääkaappiin seisomaan päällisen valmistamisen ajaksi.
3. Sulata tumma suklaa ja valkosuklaa erillään. Kaada tumma suklaa pohjan päälle ja tasoita. Pursota valkosuklaasta laidasta laitaan meneviä ohuita raitoja koko pohja täyteen. Ota ohutkärkinen veitsi ja vedä pystyviivat ylhäältä alas koko keksiruudukon leveydeltä. Tämän jälkeen vedä pystyviivat edellisten väleihin alhaalta ylös, lopputulos on Aleksanterin leivoksista tuttu koristelutyyli.
Vuoroin ylös ja alaspäin vedetyt viivat saavat aikaan kauniin kuvioinnin. |
4. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa terävällä veitsellä ruuduiksi tai rouhi epäsäännöllisemmiksi paloiksi. Tarjoile hyvän kahvin kanssa tai nautiskele yksinään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti