maanantai 27. kesäkuuta 2016

Juhannuksen virtuaaliompelukerho

Verson puoti piristi kotiäidin juhannusta järjestämällä virtuaalisen ompelukerhon. Puodilla oli tilattavana yllätyspaketti, josta paljastui 80cm korkea pala täysleveää Kukkatarha-trikoota. Tehtävänäantona oli tuunata kangasta tai valmista ompelusta jotenkin.

Itse sain musta-valkoista Kukkatarhaa palan ja tiesin heti että haluan kokeilla alikeompelua. Ompeluaika alkoi juhannusaattona ja omalta osaltani päättyi samana iltana. Tilkkulaatikostani löytyi ihanaa omenan väristä jerseytä joka sopi alikeompeluun mainiosti ja sitten surruuteltiin. Yhden jos toisen kerran tuli paininjalkaa nostettua kukkakuviota rajatessa mustalla tikkauksella. Ompelu kuitenkin luisti mukavasti eikä hidas edistyminen lasten kanssa touhuilun lomassa haitannut.


Saatuani tikkaukset valmiiksi, en malttanut alkaa leikkaamaan reikiä päällikankaaseen heti vaan kiiruhdin kokoamaan paidan. Loppuillan vietin tiiviisti kynsi-, lanka- ja kangassaksien kanssa kuviota leikatessani. Tässä vaiheessa mietin jo pari kertaa että olikohan tässä mitään järkeä. Lopputulokseen olen kuitenkin niin tyytyväinen etten epäile enää hetkeäkään. Ostoslistalle on kuitenkin lisättävä teräväkärkiset sakset, pienten kuvioiden narskuttaminen tylsillä saksilla oli turhauttavaa.Jos vielä vastaavan kaltaisia projekteja toteutan niin muistutan itseäni tarkistamaan vähintään kahdesti että kuvio on keskellä etukappaletta. Tällä kertaa kuvio on (ärsyttävästi) hieman sivussa ja se särähtää omaan silmään. No, ei pidä olla liian tarkka, paita on kuitenkin äärimmäisen mukava päällä ja muutoin oikein onnistunut ompelus.

1 kommentti:

  1. Wooo... Katoin ensin et oot värittänyt ton kukan kangastusseilla.. Sit vasta luin jutun. Ihan hullusti leikeltävää! :)

    VastaaPoista